“Korte Vorm en Toepassingen” 2018 – SCHRIJF NU IN!

 Vanaf 10 januari tot en met 20 juni 2018 organiseren we een basiscursus “Korte Vorm en Toepassingen” in Gent, elke woensdag van 19-21u (uitgezonderd de schoolvakanties).  En op woensdag 13 december 2017 (19-21u)  geeft onze club alvast ook een initiatieworkshop voor wie graag vooraf eens kennis wil maken met deze Chinese verdedigings- en gezondheidskunst.

De traditionele vorm is wellicht het meest bekende onderdeel van taijiquan dat door iedereen, jong en oud, kan worden beoefend. Het is een reeks van vloeiende bewegingen die volgens een vast patroon wordt uitgevoerd. Een regelmatige en correcte uitvoering van deze methode van taijiquan oefeningen stimuleert niet alleen de bloedcirculatie maar leidt ook tot een gezond, lenig en ontspannen lichaam, een geconcentreerde en alerte geest, een goede houding, een verbeterde coördinatie, een natuurlijke ademhaling, enz… om nog maar te zwijgen over het rustgevende en therapeutische effect dat het kan teweegbrengen. De verschillende houdingen kunnen spieren, pezen en gewrichten versterken en soepel houden, op voorwaarde dat ze juist worden uitgevoerd. Ideaal dus om bepaalde fysieke klachten te voorkomen! Alle bewegingen hebben bovendien één of meerdere praktische gevechtstoepassingen.  Het aanleren en inoefenen van toepassingen maakt ook deel uit van deze cursus!  

Aanmelden voor zowel de workshop (inschrijving tot 10/12/17) als de cursus (inschrijving tot 05/01/18 ) kan via info@chineseboxingclub.com