Cursus “TRADITIONELE LANGE VORM” 2018-2019

Vanaf 17 september 2018 tot en met 19 juni 2019 organiseren we de complete taijiquan (tai chi chuan) cursus “TRADITIONELE LANGE VORM” in Oostende en Gent.  De trainingen in Oostende gaan elke maandagavond door en in Gent elke woensdagavond, telkens van 19u30-21u (uitgezonderd de schoolvakanties).

De traditionele lange vorm is wellicht het meest bekende onderdeel van taijiquan dat door iedereen, jong en oud, kan worden beoefend. Het is een reeks van vloeiende bewegingen die volgens een vast patroon wordt uitgevoerd. Een regelmatige en correcte uitvoering van deze methode van taijiquan oefeningen stimuleert niet alleen de bloedcirculatie maar leidt ook tot een gezond, lenig en ontspannen lichaam, een geconcentreerde en alerte geest, een goede houding, een verbeterde coördinatie, een natuurlijke ademhaling, enz… om nog maar te zwijgen over het rustgevende en therapeutische effect dat het kan teweegbrengen. De verschillende houdingen kunnen spieren, pezen en gewrichten versterken en soepel houden, op voorwaarde dat ze juist worden uitgevoerd. Ideaal dus om bepaalde fysieke klachten te voorkomen en om je geheugen te trainen! Alle bewegingen hebben bovendien één of meerdere praktische gevechtstoepassingen.  Een introductie tot deze toepassingen maakt ook deel uit van de cursus!  

Inschrijven voor de cursus “TRADITIONELE LANGE VORM 2018-2019” kan met dit inschrijvingsformulier.

De uiterlijke inschrijvingsdatum is 9 september 2018!