Workshop Kung-Fu (zuidelijke stijl)

Op 2 maart 2020 organiseren we van 19u-21u30 een workshop nanquan (spreek uit : naan tsjwèn) in Oostende.

Choy Lee Fut tijgerklauw techniek (2019)

Nanquan is de verzamelnaam voor vechtkunsten van Zuidchinese oorsprong die behoren tot de zogenaamde waijia (uitwendige) stijlrichting.  In tegenstelling tot bijvoorbeeld taijiquan – die tot de neijia (inwendige) familie behoort – focust nanquan vooral op spierversterkende training, uithouding, snelheid en explosiviteit.  De workshop zal elementen uit bai mei (witte wenkbrauw), Li jia (Lee stijl) en cai li fo (choy lee fut) belichten om het verschil en eventuele gelijkenissen met taijiquan te ontdekken.  Er zal dieper ingegaan worden op zowel ongewapende als wapentechnieken.

Deelname : € 50.  Meebrengen : een stok van +/- 180 cm.  Om je cursusplaats te reserveren mail je het inschrijvingsformulier naar info@chineseboxingclub.com en schrijf je het lesgeld over op ons clubrekeningnummer vóór 24 februari 2020.