Groepslessen

VANAF SEPTEMBER 2018 IN OOSTENDE & GENT

OOSTENDE : elke maandag van 19u30-21u
GENT : elke woensdag van 19u30-21u
(uitgezonderd de schoolvakanties)

Hieronder vindt u een overzicht van ons lessenaanbod.  Klik op de filmpjes om te zien waar je je mag aan verwachten.

LESSENROOSTER 2018-2019

Het lessenrooster loopt van september tot juni.

De lessen bestaan uit onderstaande lesmodules :

LESMODULE  1 : TRADITIONELE LANGE VORM

De volledige “traditionele lange vorm” (= set van vloeiende bewegingen) wordt aangeboden vanaf september tot juni. Er wordt altijd vanaf nul gestart in september.  Gelet op het opbouwende karakter van deze professionele lessenreeks wordt aangeraden om er vanaf het begin bij te zijn!  De complete vorm wordt aangeleerd in +/- 35 opeenvolgende lessen.  Als doceerwijze wordt een bijzonder doordachte didactiek toegepast die de beginner stap voor stap de basistechnieken bijbrengt.  Deze efficiënte onderrichtmethode werd vanaf de jaren 1950 gepopulariseerd in Hongkong door grootmeester Cheng Tinhung (1930-2005) en garandeert een gestructureerde en afgewerkte basiscursus.   Dit is uniek in België!

LESMODULE 2 : GEVECHTSTOEPASSINGEN, HANDEN DUWEN EN VORMTRAINING (*)

In deze lessen kan u uw vormbewegingen onder begeleiding verder inoefenen, onmiddellijk de gevechtstoepassingen achter de bewegingen ontdekken en handen duwen (tui shou) trainen.  Deze lessen zijn ook toegankelijk voor beginners in combinatie met (of na afwerking van) de vormcursus.

LESMODULE 3 : WAPENTRAINING (**)

Wie reeds de basistechnieken onder de knie heeft kan in deze lesmodule de originele wapenvormen (sabel, zwaard, speer) en hun praktische toepassingen leren.  Deze lessen sluiten aan op de vorige lesmodules.  Deelnemen aan de wapentraining kan na het afleggen van een overgangstest.

(*) Wordt niet gedoceerd in 2018-2019!
(**) Maandelijkse trainingssessie voor gevorderden vanaf oktober 2018 t/m juni 2019!

De lessen zijn niet toegankelijk voor publiek. Inschrijvingsvoorwaarden. Schrijf je in met dit formulier vóór 09/09/2018!